14 januari 2015
 

"Israëlische vredeactiviste Roni Keidar spreekt"

 

Roni Keidar is een Israëlische inwoner van Neiv Ha'asara in Zuid-Israël, op de grens met Gaza. Van 11 tot en met 14 november 2014 bezocht zij Nederland als deel van een Israëlische vredesdelegatie. De delegatie behoort tot Peace NGO Forum, een vredesorganisatie die in december 2013 door premier Rutte is ontvangen toen hij op officieel bezoek was in Israël.

 

Op 14 november 2014 hield United Civilians for Peace een bijeenkomst met deze delegatie in het Humanity House in Den Haag. Roni Keidar gaf een inleiding waarin zij uitlegt hoe zij als bewoner van de grens met Gaza ook persoonlijk heeft geleden onder de laatste oorlog. Daarnaast bepleit zij een einde aan de blokkade, de bezetting en dus zo spoedig mogelijk een oplossing. Druk vanuit het buitenland raadt zij daarbij van harte aan.

 

Inmiddels is deze inleiding in druk verschenen in het blad De Brug, nr 95 december 2014 p 11. De Brug is een uitgave van de stichting SIVMO, Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties. Zie hier.